به گزارش خبرگزاری حوزه، طرح "تعامل و همکاری مرکز مدیریت حوزههای علمیه و مرکز خدمات حوزه"، به منظور تعامل بیشتر و نظام مندتر، روان سازی امور و حذف موازی کاری، در قالب 7 ماده و 2 تبصره، تدوین و در جلسه شماره 99 شورای عالی حوزه، مورد بحث و بررسی و تصویب اعضای این شورا قرار گرفت.
بر اساس مواد یک و دو این طرح، تحقق و پیگیری اهداف و سیاستهایی چون "ارتقاء و رشد حوزههای علمیه"، "تعامل و همکاری نزدیک و صمیمانه مرکز مدیریت و مرکز خدمات حوزه"، "ارائه خدمات هدفمند، مؤثر و پایدار به حوزویان"، "احصاء زمینههای همکاری مشترک"، "شناخت و رفع موانع همکاری با رویکرد تحقق اهداف عالی حوزه"، "جلوگیری از فعالیتهای موازی و صرفهجویی در هزینهها"، "استفاده بهینه و افزایش بهرهوری از منابع مالی دو مرکز"، "بهرهمندی از ظرفیتهای یکدیگر در انجام مأموریتها" و... در دستور کار این مراکز قرار گرفته است.
در ماده سوم این طرح، اصول و مبانی تقسیم کار در چارچوب رهنمودهای مقام معظم رهبری و مراجع عظام تقلید، اساسنامه هریک از مراکز و مصوبات شورای عالی حوزه و نیز مصوبات هیئت مدیره مرکز خدمات معین گردیده است.
همچنین در ماده چهار که به الزامات اجرای این طرح پرداخته، تشکیل کارگروهی متشکل از 2 نفر از هر مرکز و مسئول دبیرخانه شورای عالی حوزه، جهت بررسی و حل موارد اختلافی، پیشبینی شده است و در تبصره ذیل این ماده نیز امضای تفاهمنامه همکاری بین مدیران این مراکز و عضویت نمایندگان هر دو مرکز در کمیسیونهای پذیرش حوزه و پذیرش مرکز خدمات مورد تصویب قرار گرفته است.
بر اساس ماده پنج طرح تعامل مرکز مدیریت حوزه های علمیه و مرکز خدمات حوزه، هریک از این مراکز متعهد به انجام اموری میباشند. از جمله تعهدات مرکز خدمات میتوان به پیگیری مسئله بهداشت، درمان، سلامت و تأمین اجتماعی طلاب، حمایتهای معیشتی، توجه به مسئله مسکن طلاب، ارائه خدمات فرهنگی و رفاهی به طلاب و روحانیون و ... اشاره کرد. مرکز مدیریت حوزه نیز عهدهدار امور آموزشی، تبلیغی، فرهنگی، پژوهشی و تهذیبی طلاب و روحانیون، امور مربوط به ورزش طلاب با پشتیبانی مرکز خدمات حوزه، اشتغال روحانیون، مشاوره آموزشی و تهذیبی، تجهیز مدارس به امکانات آموزشی و کمکآموزشی و توسعه کتابخانههای مدارس خواهد بود.
در بند "ج" ماده پنج این طرح، به لزوم تشکیل کمیته مشترک برای تصمیمگیری در خصوص حمایت از اساتید و مبلغانی که از قم اعزام و به صورت دائم در استانهای محروم مستقر میشوند و همچنین حمایت و تشویق هدفمند از نخبگان، استعدادهای برتر و ممتازین حوزوی اشاره شده است.
همچنین در تبصره ذیل بند "ج" ماده 5، عضویت رئیس مرکز خدمات حوزه در هیئت امناء مرکز نخبگان حوزوی، برگزاری همایشهای ازدواج، تشکیل پرونده سلامت برای طلاب جدیدالورود و... ، به تصویب شورای عالی حوزه رسیده است.
مواد شش و هفت طرح تعامل و همکاری مرکز مدیریت حوزه و مرکز خدمات نیز به مراحل اجراء در صف و ستاد این مراکز بر اساس تنظیم تفاهمنامه ای با امضای مدیران دو مرکز و تعیین شورای عالی حوزه به عنوان مرجع نهایی حل اختلافات احتمالی، اختصاص یافته است.
شورای عالی حوزه همچنین 2 بند شامل "عضویت رئیس مرکز خدمات به عنوان عضو حقوقی این شورا و شورای سیاستگذاری حوزههای خواهران و عضویت مدیر حوزههای علمیه یا نماینده وی در هیئت مدیره مرکز خدمات" و نیز "تشکیل جلسات دورهای بین اعضای شورای عالی، هیئت مدیره مرکز خدمات و شورای سیاستگذاری حوزههای خواهران" را به عنوان الحاقیه، به طرح تعامل و همکاری مرکز مدیریت و مرکز خدمات اضافه کرده است.
بر پایه این گزارش، "طرح تعامل و همکاری مرکز مدیریت و مرکز خدمات"، از سوی آیتالله حسینی بوشهری، مدیر حوزههای علمیه کشور، جهت پیگیری فرایند اجرایی، به معاونت امور طلاب و دانشآموختگان حوزه ابلاغ شد.
انتهای پیام 3/313